Chokladmousse
Kom ju på att jag skulle visa hur choladmoussen blev som jag gjorde på alla hjärtans dag! Tänkte även dela med mig av receptet som jag hittade. Om man gör som jag gjorde så borde man inte kunna misslyckas - eller så hade jag bara nybörjartur.
För 4 port.
- 100 g mörk choklad (Jag använde Fazer Premium bak-och dessertchoklad med 70% kakaohalt)
- 2 st äggulor
- 2.5 dl vispgrädde
- Några msk florsocker, efter smaktycke
Smält chokladen i vattenbad och låt den svala av ca en halvtimma eller tills den är ljummen.
Rör ner äggulorna i chokladen ordentligt, en i taget. Vispa grädden ganska lätt (om du inte planerar att göra chokladsmör förstås) och smaksätt med florsocker.
För att inte få allt att skära sig så tog jag någon matsked vispad grädde och rörde ner i chokladsmeten, och upprepade så där några gånger tills jag vände alltsammans i gräddbyttan och rörde om försiktigt.
Smaka av, behövs det bli lite mer sötare så pudra över lite mer florsocker med en liten sil (så det inte blir klumpar) och rör om - men rör inte om för mycket då grädden lätt vill bli till smör. He i portionsglas eller vad man nu vill ha och ställ in i kylen i ett par timmar.
Garnera med vad som helst. Jag hade vit choklad som jag hade smält dagen innan och gjort namn och hjärtan på bakplåtspapper som jag sedan hade i kylen.